Wednesday, June 13, 2012

Cozonac neframantat

Ingrediente:

 5 oua
 700 grame zahar
 200 ml ulei
1 pachet margarina
 2 cubulete drojdie
 2 kg faina
 1 litru lapte esenta
cacao nuci, stafide sau rahat


 Mod de preparare:

 Laptele caldut, zaharul, 3 oua , 2 galbenusuri, un praf sare, uleiul si drojdia desfacuta in putin lapte caldut se amesteca intr-un vas mare si le lasi la caldura de seara pana dimineata ( aproximativ 8 ore). A doua zi amesteci in ploaie faina cernuta in prealabil. Topesti margarina pe foc si o lasi sa se raceasca, dupa care o torni peste coca amestecand continuu. Daca la sfarsit coca are consistenta prea moale, se mai pun 200 gr faina.

 Aluatul rezultat va fi mai moale decat la cozonacul framantat, deci nu pune faina prea multa. Se lasa la crescut intr-un vas acoperit, la caldura. Dupa ce compozitia si-a dublat volumul, se presara blatul de lucru cu faina din abundenta, se umplu cozonacii, se pun in forme unse cu ulei, se ung cu albusurile ramase, se presara cu mac, zahar tos sau semunte de susan si se lasa putin la crescut.